Председник Вучић посетио библиотеку у Љубовији
Председник Р. Србије Александар Вучић у оквиру кампање "Будућност Србије",14.фебруара обишао је радове на реконструкцији библиотеке "Милован Глишић" у Љубовији који ће, како је предвиђено, бити завршени до краја марта.О досадашњим радовима и планом за наредни период председника је упознала директорка библиотеке Маријана Петаковић председник општине г. Милован Ковачеић и г. Милан Јовановић.Држава ће учинити све како би помогла да библиотека а и сви остали јавни објекти у општини буду завршени и модернизовани за све кориснике нагласио је, поред осталог председник Вучић.
Иначе, у реконструкцију библиотеке, Министарство државне управе и локалне самоуправе уложило је 13 милиона динара, а радови се изводе у две фазе од којих је прва фаза завршена крајем 2018. године, док ће друга бити завршена до краја марта ове године.
У оквиру прве фазе радова, решено је питање грејања и промењена комплетна столарија.
Друга фаза подразумева реконструкцију фасаде и биоскопске сале која се налази у оквиру зграде библиотеке.
Библиотека "Милован Глишић" Љубовија , постоји од 1939. године када је радила у саставу Народног универзитета.
Просторије за рад библиотеке, јавне и културне манифестације смештене су у згради чија је корисна површина 1.300 метара квадратних, од чега 140 припада библиотеци са читаоницом.


Објављено: 16.02.2019. - 06:28:20
Промоција романа "Солунска 28"
У Љубовији је у петак 8. Фебруара, у организацији библиотеке *Милован Глишић* промовисана нова књига Ненада Јанковића "Солунска 28", која говори о београдској кући у Солунској улици изграђеној крајем 19. века која је делила судбину целог града и прошла све што се дешавало у 20. веку - ратове, промене друштвених и система вредности, као и начина размишљања.
Јанковић, познатији као Др Неле Kарајлић, рекао је да је мотивацију за роман нашао када је пре "20 и кусур година" дошао у Београд са породицом и 250 марака у џепу, тражећи да изнајми стан "јер је било јасно да ће неспоразум између народа у Сарајеву трајати дуже од планираног", те сазнао да је делом власник куће на Дорћолу у Солунској 28.
"Kада сам сазнао причу о тој кући и да је мој отац ту био два пута, оба пута као избеглица, 1941. и 1992. године, стојећи испред те куће обећао сам јој да ћу написати велики роман о њој, па макар пола тога и измислио. А и за то што је измишљено тешко је доказати да се није десило", рекао је Неле Kарајлић током промоције књиге у Љубовији.
.
Др Неле Kарајлић 2014. године написао је аутобиографију "Фајронт у Сарајеву". Аутор је и књиге "ФБИ - Досије Тесла", крими-приче у стиху, по којој је 2016. изведен позоришни мултимедијални перформанс у Београду, Новом Саду и Бањалуци.bb
Током осамдесетих година прошлог века Неле је био познат као фронтмен сарајевске групе "Забрањено пушење", као и глумац и писац у популарној телевизијској серији "Топ листа надреалиста". Један је од оснивача покрета Неw примитивес.

Објављено: 11.02.2019. - 21:22:03
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - јануар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018