Љубав на сеоски начин
Синоћ је љубовијска публика уживала у урнебесној комедији, и скоро сат ипо времена, колико је трајала представа, у сали се чуо смех и салве аплауза којима су награђивани глумци за своје глумачке бравуре.
Љубав на сеоски начин је булеварска комедија у којој главни лик Илија сазнавши да га рођена жена Слободанка вара са сеоским ветеринаром Миладином, одлучује да нађе себи швалерку, тек придошлу медицинску сестру Јелисавету, која немајући други избор прихвата понуду. Али у причу се умеша и прва комшиница Брана признавши Слободанки да се у прошлости швалерисала са Илијом али и са ветеринаром Миладином. Kад све то сазна и Бранин муж Милоје долази до великог расплета. Kомедија која је публику својим обртима и изванредном глумом познатих глумаца насмејала до суза.
У представи играли:

Бранко Јанковић
Наташа Јанковић
Немања Јаничић
Даница Тодоровић
Мира Ђурђевић
Миљан Прљета
Текст и режија: Раде Вукотић

Реч писца и редитеља:

Булеварски театар је забавна форма где су ликови једноставно нацртани, обични или лако разумљиви. Дијалог је обично реалан, али у нереалној ситуацији. Често, намера је да изненади публику необичним догађајима. Постоји снажна тенденција да се избегну осетљиви предмети, као што су политика и религија. Представа је намењена забави, и само забави без икаквих тенденција за пропаганду било каквих идеја или увреда. И управо, захваљујући одличној глумачкој екипи, успели смо да направимо представу која има све одлике добре булеварске комедије и гарантујемо одличну забаву.


Објављено: 15.11.2019. - 19:39:02
У служби отаџбине
Веселин Шљиванчанин, пензионисани официр Југословенске народне армије и војске Југославије написао је још једну књигу, која носи назив “У служби отаџбине” и на промоцији књиге у Љубовији несебично говорио о вољи и мотивима да своје искуство и доживљаје овековечи у својим књигама. Претходне књиге официра Веселина Шљиванчанина “Сине буди човек”, “Бранио сам истину” и “Мед и жуч” су својеврсни осврти на,из његове перспективе, све битне тренутке што његовог учешћа као команданта Југословенских снага у бици за Вуковар 1991. године, што његовом осврту на целокупан поступак који је против њега вођен у Хашком трибуналу у којем је провео пуних 8 година, да би након тога изашао на слободу доказавши да није крив. Kњига “У служби отаџбине” настала је као резултат свих искустава у писању претходних књига и сажетак је свих претходних дела. Она ће се наћи у продаји у највећем тиражу у Америци, јер је према речима самог Веселина Шљиванчанина она добар начин да се у иностранству представи цела истина о поменутом ратном периоду као и о Хашком трибуналу.“Ми смо до краја бранили оно у шта смо веровали. И мука и неправда су ме натерали да напишем ове књиге и истину о ономе што се десило. Био бих нико и ништа да није било мојих војника и старешина који су ме научили како да волим и браним своју земљу,” између осталог је рекао Шљиванчанин.Организатор промоције били су Удружење потомака ратника 1912-1920. “Браћа Рибникар” из Љубовије и библиотека “Милован Глишић”

Објављено: 14.11.2019. - 18:33:32
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - октобар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018