Дан библиотекара Србије – 14 децембар
На овај дан пре 67 година, 14.децембра 1947.године основано је Друштво библиотекара Народне Републике Србије у Универзитетској библиотеци ”Светозар Марковић” у Београду. За прву председницу Друштва изабрана је Милица Продановић, једна од најзаслужнијих за његово оснивање, прва дама српског библиотекарства која је све до своје смрти била и почасна председница Друштва. Један од првих циљева Друштва важи и данас: ”да књига стигне до сваког грађанина Србије”. Ми бисмо данас додали ”и информација”
На скупштини Друштва у Аранђеловцу 1974.године библиотекари доносе одлуку да се 14.децембар сваке године обележава као Дан библиотекара Србије.

СВИМ БИБЛИОТЕКАРИМА И БИБЛИОТЕЧКИМ СТРУЧЊАЦИМА ОКУПЉЕНИМ ОКО СВОГ БИБЛИОТЕКАРСКОГ ДРУШТВА СРБИЈЕ ЧЕСТИТАМО ДАН БИБЛИОТЕКАРА СРБИЈЕ, 14.децембар.


Објављено: 14.12.2018. - 19:27:00
Почела санација зграде библиотеке
Ових дана почели су радови на санацији зграде Библиотеке „Милован Глишић“ из Љубовије.Инвеститор пројекта је Министарство државне управе и локалне самоуправе и Општинска управа општине Љубовија.Извођач радова је је предузеће „ИНТЕРФАСТ“ Д. О. О. Из Београда а рок за завршетак радова је април 2019. Године.ОБАВЕШТЕЊЕ

Због радова на санацији зграде библиотеке „Милован Глишић“ обавештавају се корисници (посебно најмлађи читаоци) да буду нарочито пажљиви приликом доласка и одласка у библиотеку.Објављено: 07.12.2018. - 19:22:00
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - новембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018