„Ноћ књиге“ у библиотеци „Милован Глишић“
„Ноћ књиге“ је манифестација која се од 2009. године одржава у Београду, Србији и региону и у којој , сем издавачке куће „Лагуна“, учествују и бројне библиотеке у Србији са посебним програмима. Број посетилаца „Ноћи књиге“ расте из године у годину а сама манифестација се шири и представља прилику која се не пропушта да се по повољним ценама купе нови наслови, упозна књижевна продукција, дружи са писцима...Библиотека „Милован Глишић“ из Љубовије је у „Ноћи књиге“ 2018. организовала низ активности:током целог дана бесплатно је учлањавала добровољне даваоце крви, инвалиде и особе са посебним потребама, организована је посета предшколаца библиотеци, и приређена је изложба најчитанијих Лагуниних књига.Објављено: 09.06.2018. - 20:53:52
Хуманитарна представа "Женидба и удадба"
Синоћ је ,у сали биоскопа у Љубовији, Аматерско позориште „Александар Јоковић“, које ради у саставу Библиотеке „Милован Глишић“, извело представу „Женидба и удадба“ у оквиру хуманитарне акције „Помозимо Сави“. Сав приход од 27.400 динара-137 продатих карата ( улазнице су плаћали сви) намењен је за помоћ у лечењу нашег суграђанина Саве Савића.
Представа „Женидба и удадба“ Јована Стерије Поповића, коју је режирао Боривоје Божанић, премијерно је изведена у мају 2016. године у Љубовији, а на Фестивалу аматерских позоришта Западне Србије у Пријепољу 2016. године, за улогу Јулке у истој представи ,Соња Мандић добила је награду за главну женску улогу на фестивалу.
Додајмо још да 11. јуна у организацији Дома културе Братунац наши глумци играју представу „Женидба и удадба“ за братуначку публику а сав приход биће такође уплаћен на рачун за лечење нашег суграђанина Саве Савића.
Објављено: 08.06.2018. - 17:36:23
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - мај

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018