Херојима са Кошара за сва времена
Синоћ је у просторијама парохијског дома Храма Преображења Господњег у Љубовији, своје књижевно стваралаштво представио Невен Милаковић, писац чувене “Виле са Кошара”.

Интересовање је било велико. Поред свештенства љубовијског Храма " Преображења Господњег", био је присутан и велики број грађана из Љубовије и околних места као и из Р. Српске из Братунца и Сребренице. Догађај су увеличали борци са Кошара Ненад Станић из Чачка и Живорад Симић из Кошаља.

Организатор догађаја је, омладинско удружење "Кривоторбићи."

"Велика нам је част што је вечерас у Љубовији творац стихова које је Даница Црногорчевић овековечила својим певањем, и који су, иако млади, већ дубоко укорењени у нашем народу." рекао је Лука Митровић, председник удружења. У цвет Милаковићевог стваралаштва нас је увео и кроз њега провео Срђан Ристић. Велико хвала наставници музичке културе ОШ" Петар Враголић" из Љубовије Верици Масал и певачкој групи КУД " Азбуковица" које су својим раскошним гласом улепшали ово вече. Промоцију су својим присуством увеличале и Драгана Арсић, народна посланица и Милица Стефановић, заменица председника општине Љубовија.


Објављено: 01.04.2024. - 19:12:00
Промоција романа поводом Дана Дечије књижевности
Вечерас је у сали СО Љубовија одржамо књижевно вече и промоција романа“ ДОК АНЂЕЛИ РАСТУ О МАТОРЦИМА НЕМА КО ДА БРИНЕ“ , аутора Слободана Продановића, унука, староварошана, Љубовијана, Радомира и Милеве Продановић.

Радомир Продановић предратни трговац учесник је ратова за ослобођење Србије и носилац је Албанске споменице и Карађорђеве звезде. Био је члан одбора за изградњу моста на реци Дрини између Љубовије и Братунца, велики је ктитор и утемељивач Храма " Преображења Господњег" у варошици Љубовији...

Радомирова супруга Милева председница је пододбора Друштва" Кнегиња Зорка", основаног у Љубовији 1934. године, и као и њен супруг била је велики добротвор.
Књига је резултат ауторове литерарне претворбе целокупног његовог животног искуства претворен у јединствени тон приповедања, пун шармантног детињег казивања о целокупној животној проблематици са којом се човек суочава у савременом свету од најситнијих , породичних до најкрупнијих светских проблема.Објављено: 01.04.2024. - 08:20:14

Књига месеца - јун

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018