Библиотекари као спона између науке и грађана
За библиотечке раднике мачванског округа у уторак 7. новембра 2023. године у шабачкој библиотеци организован је стручни , акредитовани семинар,“Грађанска наука:Библиотекари као спона између науке и грађана.“. О овој теми библиотекарима из Шапца, Љубовије, Богатића, Крупња , предавање су одржале Наташа Дакић и Александра Тртовац из Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ из Београда. Оне су полазнике семинара упознали с са појмом и дефиницијом,и законским олвирима грађанске науке у Стбији.


Објављено: 08.11.2023. - 18:02:09
Представа: “Пут великана”
Представа “Пут великана” коју је на основу истоименог текста Бошка Пулетића на сцену поставила Весна Станковић (режија и драматизација) у понедељак 6. новембра изведена је на љубовијској сцени поводом Дана библиотеке.
То је прича о великанима позоришне уметности с почетка двадесетог века.

Дан уочи Нушићеве смрти, обилазе га пријатељи, колеге, глумци које је волео и који су њега дубоко поштовали: Миливоје Живановић, Жанка Стокић, Љубинка Бобић и млада глумица Јаворка Димитријевић.

Да би разонодили и орасположили вољеног Нушића, глумци пуни досетки, песме и анегдота откривају нам једно прошло време, кад је позориште у Србији значило више од живота.

Представа “Пут великана” је духовита, забавна, али и сетна прича о једном времену, пуном носталгије, зачињеној урнебесним причама о ондашњем начину живота, али такође и драматичним судбинама ових великана српске уметности.

У представи играју: Бошко Пулетић (Бранислав Нушић), Лепомир Ивковић (Миливоје Живановић), Весна Станковић (жанка Стокић), Соња Kнежевић (Љубинка Бобић) и Тијана Вишковић (Јаворка Димитријевић). Глас Страхиња Бану позајмио је Никола Угриновић.
Kостимограф је Ивана Ристић, а сценограф Драган Совиљ.Објављено: 08.11.2023. - 18:01:38

Књига месеца - јун

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2023.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018