Састанак Подружнице библиотекара Мачванског округа
Библиотека „17 септембар“ у Малом Зворнику 14. јуна 2024. г. била је домаћин радног састанка Подружнице библиотекара Мачванског округа.На почетку састанка присутним библиотекарима се обратила директорка ове установе Славојка Тодоровић, а колико Мали Зворник придаје значај култури и културним програмима показује и присуство председника општине г.Зорана Јефтића који је присуствовао овом скупу и пожелео свим учесницима срећан и успешан рад.

Проф. др Гордана Стокић Симончић, редовни професор на Универзитету у Београду, Филолошком факултету и Горан Траиловић, библиотекар-саветник у Библиотеци у Панчеву су представили књигу “Библиотека кроз време: национални хоризонти.” “Најшире дефинисана улога библиотеке – да повезују људе и забележено знање – директно зависи од стратегијских циљева које једно друштво себи поставља у домену образовања, информисања и културног развоја својих чланова.”

Гордана Ђоковић, ванредни професор и Анђела Стошић, асистент на Филолошком факултету су говориле о Катедри за библиотекарство.

Библиотека Катедре за библиотекарство и информатику поседује близу 5.000 публикација које се уклапају у потребе студената и професора Катедре, па се тако у њој налазе референсна збирка, литература из области библиотекарства, информатике, историје књиге и библиотека, музеологије, културологије, архивистике, менаџмента, те известан број публикација домаће и стране белетристике.

Састанку је присуствовао и Небојша Цвејић, надзорник над стручним радом у библиотекама из наше матичне " Библиотеке шабачке"

Све у свему, дивно дружење, стечена нова знања и размена искустава.

Објављено: 16.06.2024. - 12:50:48

Књига месеца - јун

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018