Хероине за незаборав
Представа "Женско срце у шињелу", о хероинама из Првог светског рата, у режији Мирјане Kарановић одржана је синоћ у Љубовији поводом Духовних свечаности и одушевила све присутне у сали.
У представи пратимо три глумице Искру, Јасну и Сенку које покушавају да ураде представу поводом обележавања годишњице Првог светског рата о животима трију хероина: Милунком Савић која је била најодликованија жена војник у историји ратовања, Флором Сендс која је била једина Британка са чином капетана у српској восци и Надеждом Петровић која је напустила лагодност свог живота и вратила се у Србију да помогне свом народу спремна да да и свој живот ако треба.
Чекајући да се појави редитељ, глумице преиспитују своје животе, али и међусобно откривају ствари које не знају једна о другој... Сталне свађе међу њима због кашњења редитеља, због недовршеног текста за представу, због лоших услова у којима раде доводе у једном тренутку и само извођење представе у питање. Ипак, на неки начин судбина великих хероина инспирише и мења и глумице саме...
У представи су играле Нина Граховац, Јована Петронијевић и Весна ПаштровићОбјављено: 14.09.2019. - 13:31:54

Књига месеца - децембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2020.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018