Промовисана књига *ХЕРОИНЕ СРБИЈЕ-ВЕКОВНИК*
У организацији Библиотеке „Милован Глишић“ из Љубовије синоћ је одржана промоција књиге *Хероине Србије-Вековник*.О књизи су говорили рецезент Томислав Кресовић и сам аутор.
Kао “бележник” и хорничар векова, Милошевић у овом монографско – биографском и публицистичком делу пише о сто славних и знаменитих жена, које су својим животним делима обележиле карактер и дух времена и оставиле печат, не само у српском роду и држави, већ и европској култури и историји
“У књизи сам настојао да покажем какве оне заиста јесу, а оне су биле разноврсне, пре свега мајке, сестре, ћерке. Оне су најзаслужније, а у мојој књизи се то лепо види, за очување наших породица, огњишта, то је та њихова примарна функција коју су обављале, као и жене данашњице. Време је било такво да су оне постизале невероватне успехе у свим областима људске делатности, од науке, управљања државом, до уметности, спорта”, прича Милошевић у чијој су се књизи нашли животописи знаменитих жена од средњег до 21. века. Заборав према женама великанима, сматра Милошевић, посебно је болан будући да су оне чиниле велика дела у историји нашег народа, којима се дивила и европска и светска цивилизација. Због тога је и одлучио да напише ову књигу, сматрајући је малим доприносом сећању на хероине које су се бориле за дух и слободу српског народа и Србије.


Објављено: 02.06.2019. - 12:39:16

Књига месеца - септембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018