Промоција романа „КРВАВИ БОЖИЋ“ Владимира Ђорђевића
У амбијенту нетакнуте природе, и нестварно лепе Дрине у Етно селу „Врхпоље“ синоћ је одржана промоција романа Владимира Ђорђевића „КРВАВИ БОЖИЋ“.Ђорђевић је пре свега, драмски писац који се бави темама из области психологије, духовности, српске историје, православља, дечијег света.Роман Крвави Божић је
роман о љубави према Богу, о љубави Бога према људима, о жртви за друге, о љубави према отаџбини, о истрајности у истини, о сукобима сила добрих и оних других, о јединству и слози, о спознаји и пропадању, о сузама радосницама и сузама покајничким, о челичењу и уздизању, о падању и васкрсењу. Обраћајући се присутнима г. Ђорђевић је, између осталог рекао:„„Ово је књига о трагању за најсјајнијом нити љубави и спознаји благодатне силе хришћанског праштања, као и путоказ како кроз љубав да спознамо једини наш пут“ ово је и прича о свакој српској породици која је доживела голготу и проливање крви од братске руке. Мој роман говори истину о српском страдању у БиХ из јесени 1944. и зиме 1945. године, када је велики број српског народа страдао од Срба комуниста и партизанског покрета.

„Тада су, углавном, страдали војници једине легитимне војске генерала Драгољуба Михаиловића који су били припадници првог антифашистичког покрета у Европи. Судбина се поиграла са њима на такав начин да су их босанске планине дочекале и већина њих је ту остала“.После промоције романа, у дискусији, веома занимљиве чињенице и догађаје изнели су историчар Сретен Цветојевић Цвеле, капетан Зоран Војиновић, Никола Спасојевић као и наш добри домаћин Никола Кнежевић.


Објављено: 30.05.2019. - 12:52:31

Књига месеца - децембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2020.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018