"Чаролија читања"
Светски дан књиге за децу, установљен је 2. априла 1967. године, на дан када је 1805. рођен Ханс Кристијан Андерсен - писац више од 3.000 дела, преведених на 125 језика, како би се скренула пажња на потребе најмлађих читалаца.Данас је овај дан обележен у библиотекама широм Србије“ па тако и у Библиотици *Милован Глишић* у сарадњи са ОШ *Петар Враголић* из Љубовије едукативном радионицом *ЧАРОЛИЈА ЧИТАЊА* КРЕАТИВНО ЧИТАЊЕ И ПИСАЊЕ ,за ученике петог и шестог разреда. Аутор и водитељ радионице била је Милица Јовановић-”Пријатељи деце Србије”
Радионица је концепцијски била заснована на четири кључне речи: читање, писање, говорење и слушање.
Током програма учесници су се бавили креативним писањем, вежбањем јавног наступа, , повезивањем књижевности са другим уметностима, лакшим савладавањем школске лектире.
Циљ радионице је да се подстакне дијалог и размена мишљења, вежба активно слушање, као и да млади део слободног времена проведу дружећи се са вршњацима сличних интересовања. Радионичарски начин рада кроз игре и занимљиве вежбе јако се допао данашњим ученицима који су показали завидну креативност и маштовитост при решавању задатих тема.
Објављено: 02.04.2019. - 23:15:48

Књига месеца - децембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2020.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018