Скупштина библиотекарског друштва Србије
У Народној библиотеци Србије у понедељак, 25. фебруара 2019. год. одржана је Скупштина Библиотекарског друштва Србије, којој је присуствовало 70 делегата библиотечких подружница из целе Србије.Подружницу Мачванског округа заступали су делегати Јасмина Којичић из Владимираца, Стојан Ивановић из Љубовије,Слађана Спасојевић Гошњић из Малог Зворника и председник подружнице Томислав Чотрић из ЛозницеНа скупштини, којом је председавао председник БДС Богдан Трифуновић, поред осталог, усвојен је Извештај о раду Друштва из претходне године, Финансијски извештај као и Програм рада за текућу годину .Решењем министра културе и информисања од 14. јануара 2019. године Библиотекарском друштво Србије утврђен је статус репрезентативног удружења у култури за библиотечко-информациону делатност за територију Републике Србије.нагласио је г. Трифуновић.
Ово је велика вест за библиотечко-информациону делатност и библиотекаре у Србији, јер је успешно окончана вишегодишња иницијатива БДС за признавање репрезентативног статуса, укључујући и покушаје претходних управа БДС да се призна значај удружења библиотекара које постоји и ради још од 1947. године.
Најављена су и два Форума Библиотекарског друштва који ће се одржати у Новом Саду и Нишу .Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Градском библиотеком Нови Сад и Подружницом БДС за Јужнобачки округ, позива вас на ФОРУМ БДС
Статус Библиотекарског друштва Србије као
репрезентативног удружења у култури.
Објављено: 28.02.2019. - 04:50:12

Књига месеца - мај

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018