Председник Вучић посетио библиотеку у Љубовији
Председник Р. Србије Александар Вучић у оквиру кампање "Будућност Србије",14.фебруара обишао је радове на реконструкцији библиотеке "Милован Глишић" у Љубовији који ће, како је предвиђено, бити завршени до краја марта.О досадашњим радовима и планом за наредни период председника је упознала директорка библиотеке Маријана Петаковић председник општине г. Милован Ковачеић и г. Милан Јовановић.Држава ће учинити све како би помогла да библиотека а и сви остали јавни објекти у општини буду завршени и модернизовани за све кориснике нагласио је, поред осталог председник Вучић.
Иначе, у реконструкцију библиотеке, Министарство државне управе и локалне самоуправе уложило је 13 милиона динара, а радови се изводе у две фазе од којих је прва фаза завршена крајем 2018. године, док ће друга бити завршена до краја марта ове године.
У оквиру прве фазе радова, решено је питање грејања и промењена комплетна столарија.
Друга фаза подразумева реконструкцију фасаде и биоскопске сале која се налази у оквиру зграде библиотеке.
Библиотека "Милован Глишић" Љубовија , постоји од 1939. године када је радила у саставу Народног универзитета.
Просторије за рад библиотеке, јавне и културне манифестације смештене су у згради чија је корисна површина 1.300 метара квадратних, од чега 140 припада библиотеци са читаоницом.Објављено: 16.02.2019. - 06:28:20

Књига месеца - мај

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018