Књижевно вече
У Дому културе у Братунцу синоћ је одржано драмско-књижевно вече српског писца Момира Крсмановића. Поред аутора, учествовали су и академик Матија Бећковић, народни гуслар са Пала Зоран Голубовић, и књижевница из Београда Јасмина Јанковић. Организатор ове културне манифестације био је Технички ремонт из Братунца поводом своје крсне славе Свети Козма и Дамјан- Врачи.
Mомир Крсмановић аутор је више историјских романа о геноциду над српским народом.
“Моја прва књига, роман “Тече крвава Дрина” изашао је из штампе 1983 године када су још увек важила “правила” братстава и јединства па су се духови узнемирили у Босни. То је истина о злочинима над Србима у источној Босни у Другом светском рату, а истина увек боли оне који су починили грех. Материјал сам скупљао пуних десет година. Говорили су ми страдалници, актери тих тешких времена. Све је покривено чињеницама, изашло из уста оних који су прошли ратни пакао. Имена су аутентична, нема скривања иза псеудонима и измишљања.
Године 2013. објављује књигу Голгота српског народа 1941-1957. у седам томова., Књига је скуп усмених свједочења о страдању српског народа из источне Босне. Књигу “Крваве руке ислама” у Отаџбинском рату 1992—1995 године налазили су код Горажда код српских бораца у рововима где су је војници држали као амајлију. Преведена је на енглески језик. То дело сам написао у тишини манастира у Великој Ремети на Фрушкој Гори. Успео сам уоквирити трилогију књигама “Трагови мртве браће” и “Клетва мртве браће”.истакао је поред осталог г. Крсмановић .Академик Матија Бећковић је прича за себе. Својом беседом о страдању Срба у протеклим ратовима, о реци Дрини, многобројну публику је оставио скоро без даха. Такђе и поезија коју је говорио прожета је снажним емоцијама и порукама. Књижевница из Београда Јасмина Јанковић била је модератор ове књижевне вечери, али се публици представила и као одличан писац са неколико својих песама.

Објављено: 15.11.2018. - 21:22:03

Књига месеца - новембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018