Ученици петог разреда у колективној посети библиотеци
Са својом професорком Аном Мићић ученици петог разреда ОШ „Петар Враголић“ колективно су посетили библиотеку „Милован Глишић.”
У пријатном амбијенту , добро снадбевеној библиотеци и лепо уређеној читаоници, петаци су провели више од једног часа са нашим библиотекарима Горданом Спасојевић и Стојаном Ивановићем, разговарајући о књигама, читању њиховим интересовањима и другим темама везаним за књижевност која су занимала ученике.

„ У свакој библиотеци дечја машта се храни најбољим штивом на свету. Ту деца могу наћи одговоре на многобројна питања. Свака библиотека треба да преузме и одговорност за оно што дете чита. Она је најбољи и најпогоднији простор за дружење, организовање разних анкета о књигама, укусима млађих читалаца,* истакла је Гордана Спасојевић у свом обраћању ученицима.
„Децу треба водити у библиотеке од најмлађих дана. Мноштво књига у библиотеци, атмосфера и библиотекари могу много да мотивишу ученике да читају и да редовно долазе у библиотеке. Мотивација је основа за даљи рад, први корак у остваривању активног и стваралачког односа свих младих читалаца.
Љубав према књизи и читању не може се подстицати хладним наређивањем да се нешто обавезно прочита или пажљиво саслуша. Потребна је увек топла, љубазна реч, разумевање и подршка како библиотекара и породице, тако и целог друштва.
Деца треба да прихвате књигу као предмет задовољства, а не као предмет сазнања и учења, како би касније књизи прилазили без страха и како би развили интерес и љубав према књизи, која постаје пријатељ и неопходан чинилац у одрастању и сазревању.“ истакао је библиотекар Стојан Ивановић.
Објављено: 23.10.2018. - 18:48:19

Књига месеца - мај

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018