Форум БДС о платним групама и разредима
Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Библиотеком шабачком и Подружницом БДС за Мачвански округ, организовало је 26.септембра 2018. год. ФОРУМ БДС.Тема Форума :
НОВЕ ПЛАТНЕ ГРУПЕ И РАЗРЕДИ У КУЛТУРИ

Циљ Форума о платним групама и разредима био је да се библиотечкој заједници Србије пренесу валидне информације о актуелним законским изменама и увођењу платних разреда у јавном сектору, чија се пуна примена очекује од јануара 2019. године.” Процес увођења платних група и разреда у јавном сектору Србије праћен је са доста непознаница и полуинформација, па смо сматрали да би било корисно да организујемо Форум посвећен тој теми, како би се библиотекарска заједница као најбројнија у култури Србије детаљније информисала о тренутном стању у том процесу.” изјавио је председник БДС Богдан Трифуновић. На почетку Форума присутнима се обратила Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке и др Богдан Трифуновић, председник БДС,, као и Драгана Ђорђевић, председница Самосталног синдиката културе Србије и Светлана Миљуш, секретар Градске библиотеке Нови Сад. као и Драгана Милуновић заменик директора НБС. БДС је позив за учешће упутило и представницима Министарства културе и информисања и Министарству државне управе и локалне самоуправе, али се они на жалост нису појавили., На Форуму су поред библиотечких радника из Бора, Зајечара, Кладова, Ваљева,Лесковца, Књажевца,Краљева, Лознице, Пирота и других места из Србије били и представници библиотеке “Милован Глишић” из Љубовије Стојан Ивановић и Драгица Николић.
Нови Форум БДС наставио је праксу обезбеђивања дискусије о актуелним и отвореним питањима која се тичу струке у целини, где се колегама омогућава да кроз разговор узму активно учешће у даљем развоју библиотечко-информационе делатности и унапређења професионалног интегритета запослених.Објављено: 27.09.2018. - 20:57:00

Књига месеца - фебруар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018