"Збогом, пластична кесо"
Планета Земља. Много тога нам даје а ништа не узима. На њој живимо и стварамо. Она је стуб на коме стојимо. Ако тај стуб падне и ми падамо. Размишљамо ли о томе или све то олако схватамо? Земља се разболела. Kрив је човек. Цвеће је почело да вене, дрвеће је престало да дише за нас. На месту где је некада расла зелена трава сада је само гомила смећа. Некада чисте, модроплаве реке, сада су упрљане отпацима које баца човек. А небо, некада кристално, чисто, плаво, сада се огрнуло прљавим сивилом. Шта је потребно да се деси па да људски род свхвати да све то што ради, не ради у своју корист? Све то што ради значи само једно - човек је изневерио природу која га је створила. Био је превише заузет да би слушао молбу природе да је сачува, није био у стању да чује своју планету како тугује, како плаче.

Ми имамо једну једину планету - и морамо да чујемо шта нам поручује, морамо да је чувамо и пазимо, јер ће нам она добрим узвратити. Морамо да је оставимо у бољем стању него што је сада за будуће генерације.

Отворимо очи!

Учинимо нешто!

Сачувајмо планету да нам дуже траје!

Поручили су нам млади глумци драмског студија *Kукумиш* из Љубовије јучерашњом представом *ЗБОГОМ ПЛАСТИЧНА KЕСО*Еколошко-едукативна представа "Збогом,пластична кесо", која je одржана у организацији Библиотеке "Милован Глишић, а у оквиру манифестације "Дани Дринске регате", представља један нови театарски смер, са којим мали љубовијски глумци упознају своје вршњаке и одрасле са тајнама рециклаже, заштите животне средине и правилног одлагања пластичног смећа.Објављено: 13.07.2018. - 17:17:54

Књига месеца - мај

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018