Светски дан књиге – 23. април
Библиотека” Милован Глишић” из Љубовије обележиће Светски дан књиге промоцијом најбољег српског романа , добитника НИН- ове награде за 2017. г” Лузитанија “Дејана Атанацковића у среду, 25. априла.

Широм света се 23. априла обележава Светски дан књиге и ауторских права. Kао и претходних година, у Србији ће бити организован разноврстан програм у славу једног од највећих човекових изума, писане речи. Kњигама се преносе поруке кроз простор и време, а оне највредније повезују велики број генерација широм света. Тим поводом је одлучено да се прославља Светски дан дан књиге и ауторских права у циљу одавања признања магичним речима које су нас обогатиле али и у циљу подстицања на читање свих слојева друштва, а нарочито младих..За овогодишњу прославу Светског дана књиге и ауторских права разноврсне програме су најавили Народна библиотека Србије, Библиотека града Београда, Музеј савремене уметности и Музеј историје Југославије, као и велики број библиотека и књижара широм земље.
Даном књиге је проглашен датум рођења и смрти многих познатих писаца. Најчешће се напомиње да је 23. април дан смрти два великана књижевности, Мигела де Сервантеса (по грегоријанском календару) и Вилијама Шекспира, који је истог датума и рођен (по јулијанском календару)

Објављено: 24.04.2018. - 16:38:09

Књига месеца - септембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018