Проглашени најбољи читаоци
“Kњига је вреднија од свих споменика украшених сликама, рељефом и дуборезом, јер она сама гради споменике у срцу оног ко је чита.” – Египатски запис

Много је разлога због којих би требало развијати љубав према књизи и навику читања у што ранијем узрасту. Добра књига подстиче развој интелигенције, повезивање говорног и писаног језика, обогаћивање речника, продубљује машту и доприноси развоју креативног мишљења, усвајању моралних вредности и хуманих порука. То је активност која се преноси с генерације на генерацију и готово свако дете у њој ужива. У данашње време, када је техника загосподарила на свим пољима наших живота, посебна вештина је постало васпитати дете и научити га да књиге воли и да у читању ужива. У циљу популарисања књиге и читања, пре свега, код најмлађе популације библиотека “Милован Глишић” на крају сваке године проглашава своје најбоље читаоце. За 2017. годину епитет најбољих читалаца понели су:

- Огњен Јевтић ( млађи узраст)
- Теодора Јовановић (средњи узраст)
-Верица Ђурић ( старији узраст)
Бранка Лукић ( одрасли)

Свим награђеним директорка библиотеке, Маријана Петаковић, уручила је диплому за најбољег читаоца у 2017-ој години поклон књигу и бесплатну чланарину за наредну годину.


Објављено: 27.12.2017. - 00:05:14

Књига месеца - септембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018