Дан библиотекара
Дан библиотекара и XIV Конференција Библиотекарског друства Србије

Више од 300 библиотекара и пријатеља библиотекарског друштва Србије окупило се 14. децембра у Народној библиотеци Србије да прослави Дан библиотекара и 70. годишњицу оснивања друштва. Међу њима били су и представници библиотеке "Милован Глишић" из Љубовије.

Међународна конференција је окупила бројне госте и излагаче из земаља у окружењу, али и из Грчке, Кипра, Молдавије .Дводневна конференција и ове године је показала важност и нужност размене искустава у циљу унапређења библиотечких услуга.

Овогодишња Конференција Друштва одржана је у Народној библиотеци Србије и Универзитетској библиотеци “Светозар Марковић” од 13. до 15. децембра под мотом “О чему говорим када говорим о библиотекама: заговарање, промовисање, лобирање” и током њеног трајања одржана је и Свечана скупштина БДС,. ,Поводом Дана библиотекара најбољима су уручене награде “Запис”, награда “Стојан Новаковић” и најбољи библиотекар. Ове године обележен је јубилеј 70 година постојања најстаријег и највећег удружења које окупља библиотекаре Србије (1947-2017).

Библиотекарско друштво Србије се захваљује Министарству културе и информисања, Народној библиотеци Србије, Универзитетској библиотеци “Светозар Марковић”, Секретаријату за културу Града Београда, Катедри за библиотекарство и информатику Филолошког факултета у Београду, Амбасади САД, Француском културном центру, партнерима и пријатељима Друштва, спонзорима XIV Конференције, на пруженој подршци током 2017. године за организацију амбициозно замишљене и верујемо успешно реализоване Конференције БДС.

Објављено: 16.12.2017. - 17:32:52

Књига месеца - септембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018