Карамазови премијерно у Љубовији
Пријепољски аматери синоћ су на љубовијској сцени одиграли представу* Kарамазови*, рађену по тексту Душана Јовановића а у режији, драматизацији и адаптацији Меше Шендеља – Жака. Ову трагедију која испитује људску савест након које настаје катарза, са свим емоцијама на сцени одиграли су глумци Аматерског позоришта Дома културе из Пријепоља: Адмира Мостарац, Бранко Потежица и Меша Шендељ Жак
„Ово је прича о новинару Светозару Митићу, који има жену и два сина. Због погрешних политичких одлука бива затворен на Голом отоку са свим другим затвореницима. Ово је трагедија у којој се испитује људска савест и као свака трагедија изазива у нама катарзу: разбија хармонију срећне породице, разбија идилу, породица која више никад неће бити заједно. Терет политичке невоље се преноси на потомство. Животи људи који су присутни у таквој ситуацији бивају уништени.
Драму треба схватити као апел на правилно мишљење и опредељење у одређеном историјском тренутку. Драма није због прошлости него због будућности!.


Објављено: 06.10.2017. - 19:40:00

Књига месеца - април

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018