15. Београдски фестивал писаца за децу Витезово пролеће
У организацији књижевног часописа за децу "Витез", у препуном Сава центру 11 јуна 2017.год. одржан је 15.фестивал писаца за децу "Витезово пролеће"на коме су учествовали и награђени ученици из Љубовије као и представници библиотеке *Милован Глишић* која је такође међу добитницима признања.

Музичко-сценски спектакл за децу Витезово пролеће је некомерцијалног карактера значајан за ширење културног наслеђа као и усмеравања деце ка вредностима књиге, учења и правилног развоја.

У програму, који је трајао преко 3 сата, деци су се представили многобројни млади песници, као и најпознатији писци дечијих лектира и читанки: Матија Бећковић, Kрстивоје Илић, Радомир Андрић, Недељко Попадић, Милица Бакрач, Љубомир Ћорилић, и други.

1000 књига и диплома-награда додељено је талентованој деци из основних школа широм Србије за литерално и ликовно стваралаштво.Међу награђеним ученицима ОШ *Петар Враголић*из Љубовије су : Ђорђић Анђела,,Ангелина Тешић, Стефан Ивановић, Ана Вукосављевић, Ивана Петровић, Ана Николић, Милица Ђурђевић ,, Маријана Пантић, Николина Михааиловић, Ивана Перић, Ања Милановић, Биљана Васић, Марија Лукић, и Немања Филиповић Награду за дугогодишњу и плодну сарадњу уручена је и нашој библиотеци” Милован Глишић”..Награда за животно дело за изузетан допринос у књижевном стваралаштву за децу додељена је Матији Бећковићу’, као и награда за изузетан и драгоцен допринос улепшавању света детета Ради Ђуричин.

Поред писаца за децу, програм за најмлађе су улепшали познати глумци, певачи и забављачи: дечији хор из Београда, Ивана Јордан, мађионичар Боле многи други.Објављено: 12.06.2017. - 15:09:07

Књига месеца - фебруар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018