Промоција књиге "Пад ноћног сокола"
У сали Скупштине општине Љубовија 15 маја одржана је промоција књиге пуковника Славише Голубовића „Пад ноћног сокола“. Kњига је писана на основу сведочења и изјава учесника у догађајима из времена НАТО агресије и бомбардовања СРЈ 1999. године.

О књизи је говорио аутор Славиша Голубовић а право изненађење за све посетиоце било је присуство потпуковника у пензији Сенада Муминовића, официра за вођење ракета који притиснуо дугме за лансирање ракете која је оборила невидљиви амерички бомбардер Ф-117А 27. марта 1999. године.

У свом излагању пуковник Славиша Голубовић је детаљно описао како је оборен невидљиви авион-понос америчке авијације и ко је све заслужан за његово обарање а говорио је и о другим успесима Трећег ракетног дивизиона.

250 бригада ПВО у чијем саставу се налази Трећи ракетни дивизион који је током НАТО бомбардовања СРЈ постигао највеће успехе, одликована је Орденом народног хероја и аутор књиге пуковник Славиша Голубовић је на синоћној промоцији књиге рекао да је поносан на Трећи ракетни дивизион и да су за њега сви они хероји који су постигли историјски успех захваљујући тимском раду.

После излагања пуковника Голубовића и потпуковника Сенада Муминовића које је изазвало велику пажњу присутних у сали СО Љубовија, гости су одговарали на занимљива питања посетилаца.
Објављено: 17.05.2017. - 19:14:00

Књига месеца - август

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2023.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018