Трибина “Битка на Мачковом камену”
Поводом 100 година Битке на Мачковом камену, Библиотека “Милован Глишић” је синоћ (четвртак) организовала трибину посвећену овом херојском догађају.

О разлозима за почетак Првог светског рата и о самој Бици на Мачковом камену, надахнуто је говорио Сретен Цветојевић Цвеле, председник општинске организације Удружења Савеза потомака ратника 1912-1920 “Браћа Рибникар” из Љубовије. Магистар Милоје Николић, историчар Завода за заштиту споменика културе из Ваљева говорио је о подизању спомен костурнице на Мачковом камену и спомен цркве у Крупњу.
Радомир Петровић, директор Међуопштинског историјског архива у Шапцу изнео је реферат о значају Церске битке и Битке на Мачковом камену на Колубарску битку.
Милан Ћосић из Библиотеке “Диша Атић” из Владимираца говорио је о Станиславу Винаверу и другим завичајним писцима који су учествовали у Великом рату.

После трибине је отворена поставка изложбе фотографија и докумената “Велики рат - 1914. година” коју је приредио Међуопштински историјски архив из Шапца.

Објављено: 19.09.2014. - 15:37:19

Књига месеца - новембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2023.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018