Завршен Дечији позоришни фестивал
Протеклог викенда у Љубовији је одржан први дечји Позоришни фестивал “Деца за децу-Неша Ненадовић”. Фестивал је отворен у петак извођењем представе “Марко Kраљевић и Kесеџија Муса” Дечјег драмског студија “Kукумиш” из Љубовије. Отварању дечјег фестивала присуствовао је велики број публике, која је овацијама испратила мале глумце са позорнице.

Позоришни фестивал “Деца за децу-Неша Ненадовић” настао је са циљем развоја драмског стваралаштва, баш као што је то чинио и прослављени глумац Ненад Ненадовић, који је и идејни творац овог културног догађаја у Љубовији и у чију част је фестивал организован.
Фестивал је био и хуманитарног карактера, намењен деци узраста од 1. до 8. разреда. За три дана, колико је трајао, прикупљено је 40.440 динара и сав новац биће уплаћен као помоћ у лечењу Игора Бркића.
Други и трећи дан фестивала имали су, поред хуманитарног и такмичарски карактер. У суботу су представу “Свемирски змај” извела деца Школе глуме “Kликер” из Пожеге, а чланови Дечјег драмског студија “Бистричак” из Чајетине представу “Ружно паче”. У ревијалном делу фестивала наступило је Позориште младих из Братунца са представом “Јежева кућица”.

У недељу у такмичарском делу, представу “Вашар у Тополи” извела су деца Позориштанцета “Авантура књигољубаца”, при Народној библиотеци из Осечине. Другу представу “Цврчак и мрав” извели су чланови Драмске секције Библиотеке “17. септембар” из Малог Зворника. Фестивал је затворен проглашењем победника и извођењем представе “Исповести”, Школе глуме Снежане и Ненада Ненадовића.

Позоришни фестивал има за циљ и подстицање сарадње и размене искустава деце из различитих градова Србије и БиХ. Деца су на овом фестивалу била у улози глумаца, публике и жирија.

Жири су чинили: Ученички парламент, KУД “Азбуковица”, Дечји драмски студио “Kукумиш” и чланови Школе глуме Снежане и Ненада Ненадовића.

Награде, скулптуре припремали су ученици Основне школе “Петар Враголић” заједно са наставником ликовне културе Бојаном Грујићем.

Добитници награда су:

Главна мушка улога-Николај Чикарић, представа “Свемирски змај”, Пожега;
Главна женска улога-Емилија Вићић, представа “Вашар у Тополи”, Осечина;
Споредна мушка улога-Максим Радишић, представа “Рузно паче”, Чајетина;
Споредна женска улога-Сара Петковић, представа “Цврчак и мрав”, Мали Зворник.

За најбољу представу у целини овогодишњег дечјег Позоришног фестивала “Деца за децу-Неша Ненадовић” проглашена је “Вашар у Тополи” Позориштанцета “Авантура књигољубаца” из Осечине.

Организатор фестивала је Библиотека “Милован Глишић”, а покровитељ Општина Љубовија. Спонзори првог дечјег позоришног фестивала у Љубовији били су Атлантиц Штарк и Задругар д. о. о.
Објављено: 16.04.2024. - 22:16:01

Књига месеца - април

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018