Пантелићи почели 18. Путујући фестивал
Премијером филма “Косидба”, синоћ у Љубовији, филмски ствараоци из породице Пантелић започели су први део Путујућег фестивала документарно-етнолошких филмова “Младенци 2024”. Ово је 18. такав фестивал на коме представљају дела из њихове филмске радионице коју су пре пола века покренули супружници, Добривоје и Добрила.

Поново је љубовијска публика дошла у да види шта су то ново урадили, а осим ‘’Косидбе’’ имала је прилику да погледа и филмове ‘’Породица’’, ‘’Бритва’’ и ’’Велика љуљашка’’. Оно што је Добривоје (1955-2020) започео Добрила, син Милан, снаја Сандра и њихове ћерке наставили су да раде крстарећи камером по Јадру, Рађевини, Азбуковици и Подгорини.

Према речима Милана Пантелића, они ће и даље снимати филмове, чувати обичаје и традицију нашег народа.

– После првог дела фестивала, који се завршава у Крупњу, ови филмови наставиће пут по Србији, а биће приказани и у иностранству. За неких највише годину дана биће и на нашем јутјуб каналу где их сви могу погледати. Снимаћемо овакве фимове да се не забораве обичаји, традиција и култура српског народа, да чувамо Јадар, Рађевину, ово је наш вид борбе против заборава. Наставићемо оно што је Добривоје започео и успешно радио, о чему сведочи мноштво награда са различитих фестивала. Свима бих на почетку фестивала поручио – чувајте Србију, нашу традицију, то нико неће учинити осим нас – казао је Милан који је захвалан свима који их подржавају, а посебно публици која је све ове године уз њих.

Објављено: 24.03.2024. - 16:41:15

Књига месеца - март

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018