Вече поезије поводом Светског Дана књиге
Поводом Светског Дана књиге и ауторских права, који се обележава 23. априла Библиотека “Милован Глишић” из Љубовије организовала је књижевно вече и промоцију књига књижевнице Жаклине Багаш.

Љубовијској публици представљене су књиге збирка прича „Вјером у вјечност“ и збирка песама „Жеђ“.

Модератор књижевне вечери била је Маријана Петаковић, директорка Библиотеке „Милован Глишић“, а о књигама су говорили проф. Хаџи Сретен Цветојевић и Дејан Спасојевић. Стихове је казивала Катарина Петровић Томић, док је цео догађај употпуњен наступом певачке групе КУД-а „Азбуковица“.

Жаклина Багаш рођена је и одрасла у Ђаковици, а због очевог посла често се селила и навикла, како каже, на тај номадски начин живота. То јој је давало ветар у леђа и увек је враћало свом Косову и Метохији, одакле су јој иначе оба родитеља као и сви преци. Жаклина посебно истиче да је поносна на своје порекло и каже да га никада и ни под којим условима не може заборавити.

“Бавим се писаном ријечју љубави. Да ли је то љубав између Адама и Еве или та чудна љепота без додира, то је нешто што је узвишеније од било чега што може постојати. Такође, љубав према Богу, јер ако волимо Бога и поштујемо породицу, онда је то цјелина која се само допуњава одређеним и осталим стварима”рекла је, поред осталог, Жаклина Багаш.

У њеним даљим плановима су нове збирке поезије али и прозе, с тим што наглашава да је за роман потребно више и времена и година, јер је писање романа много сложенији процес.


Објављено: 24.04.2023. - 13:27:38

Књига месеца - јануар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018