Млади рецитатори инспирисани природом
У предивном амбијенту, окруженом зеленилом, мирисом борова и цвркутом птица, у дворишту ОШ „Вук Караџић“ у Доњој Љубовиђи, јуче је одржано школско такмичење рецитатора . Учествовали су ученици од 1. до 4. разреда ( нижи узраст) и од 5. до 8. разреда средњи узраст).Критеријуми по којима је жири вредновао резултате су избор и примереност песме узрасту, акцентација и дикција као и природност изражајност и сугестивност рецитовања.Организатор такмичења био је наставник српског језика Радослав Милић уз свесрдну помоћ Библиотеке „Милован Глишић“.За окружну смотру , која ће се одржати у Крупњу пласирали су се : Данијела Васић,Славица Пановић,Невена Сарић,Ивана Милосављевић, и Мина Перић.

Објављено: 17.04.2018. - 20:54:03
Љубовијски читаоци са својом омиљеном списатељицом
Готово пуна два сата трајало је синоћно књижевно вече наше најчитаније списатељице Јелене Бачић Алимпић у Љубовији.Многобројни љубитељи писане речи и поштоваоци ове ауторке могли су да уживају у њеном, веома надахнутом и спонтаном обраћаљу публици.
“Књига је моја вечна љубав”, рекла је између осталог, додавши да је не дотиче то што се у Србији замера новинарима који објаве бестселере, као и да се не правда никоме, да је одговорна пред собом и Богом и да квалитет доказују тиражи и читаност.”Када су ваше књиге три године заредом прве на листи најчитанијих у народним библиотекама Србије, онда је свако правдање излишно. Ако желите да знате шта ме лично испуњава, и шта је оно што радим пуним срцем-пишем”, изјавила је позната ауторка.Јелена Њен најновији роман, Кофер из Берлина први је после Београда и Новог Сада имао промоцију у Љубовији. То је по мом мишљењу најзрелији роман до сада истакла је г. Бачић и пуно труда сам уложила у њега.Јелена Бачић Алимпић је радила као новинар и аутор документарних телевизијских емисија, а добитница је многих награда за телевизијско стваралаштво и новинарство. Ауторка је романа бестселера „Рингишпил“ који је награђен „Златним Хит либером“, а њен други роман „Писмо госпође Вилме“ и трећи „Последње пролеће у Паризу“ такође су постали бестселери и награђени овом наградом.
У октобру месецу 2015. године објављен је њен четврти роман „Ноћ када су дошли сватови“, прва књига из трилогије „Kазна за грех“, која је поставила нове рекорде у продаји и читаности. Друга књига из трилогије „Kазна за грех“, и ауторкин пети роман „Kњига успомена“, објављен је у фебруару 2016.године.Трилогију заокружује књига “Молитва за опроштај” и последњи роман “Нигде нема те.”
После књижевне вечери ,још готово читав сат Јелена Бачић Алимпић је потписивала свој нови роман” Кофер из Берлина “и ћаскала са својим читаоцима.


Објављено: 13.04.2018. - 07:56:22
Прикажи страну:   <<        >>  

Књига месеца - април

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018