Вредан јубилеј-80.година успешног рада
Свечаном академијом и доделом признања за доприносе у култури синоћ је Библиотека “Милован Глишић” обележила 80. годишњицу постојања и рада.Свечаној академији присуствовали су челници општинске управе Љубовија, црквени великодостојници,директори јавних предузећа и установа бивши радници библиотеке, пријатељи и спознори установе као и многобројни грађани наше општине.Обраћајући се присутнима директорка библиотеке Маријана Петаковић је поред осталог истакла, да је ово велики дан за све нас који радимо у библиотеци и да овај вредан јубилеј обележавамо и прослављамо у простору који је недавно реновиран и адаптиран у оквиру пројекта санације и адаптације библиотеке средствима Министарства за државну управу и локалну самоуправу и општине Љубовија.“Оно по чему је наша библиотека препознатљива у окружењу, па и шире су манифестација „Духовне свечаности Азбуковице“ коју библиотека организује током септембра месеца и рад аматерског позоришта „Александар Јоковић“ које ради у саставу библиотеке и остварује запажене резултате и осваја бројне награде на фестивалима широм Србије,“ истакла је директорка Петаковић.Захвалнице за допринос у развоју културе на подручју општине Љубовија добили су : општина Љубовија, Црквена општина Љубовија, Средња школа „Вук Караџић“, ОШ „Петар Враголић“,ПУ „Полетарац“, КУД „Азбуковица“ и аматерско позориште „Александар Јоковић“.У културно уметничком делу програма учествовали су чланови аматерског позоришта који су краћим ,адаптираним позоришним комадом дочарали време оснивања библиотеке, давне 1939. Године , дечији драмски студио „Кукумиш“ и певачка група КУД-а “ „Азбуковица“

Објављено: 07.11.2019. - 11:21:00
Сви смо били у кабареу
Одавно једна представа није изазвала више аплауза, смеха , носталгије позитивних вибрација код љубовијске публике као синоћни кабаре Тање Бошковић и Радета Марковића “Сјајни су”, “оvo je osvежавајуће и ово нам треба у Љубовији” само су неки од коментара које смо чули после синоћне представе.

Кабаре Радета Марјановића и Тање Бошковић на духовит и ироничан начин говори о оним старим, али и о овим новим временима која тако бурно проживљавамо.

Добродошли у кабаре је скуп најбољих и најатрактивнијих нумера из представа Добра Стара Времена, Дођи у кабаре, Боемско вече, Сунчани кабаре, које је Pаде Марјановић осмислио и извео у последњих 15 година. Наравно, како и доликује кабаретској форми, ту су и нове приче наших најпопуларнијих писаца уз музичке хитове 80-тих и 90-тих година.

Представа је настала на основу текстова великих писаца Бранка Ћопића, Моме Kапора, Матије Бећковића, Душка Радовића, као и композиција Ђорђа Марјановића, Леа Мартина, “Нових фосила” и других.

Ово својеврсно глумачко-поетско вече представља искрену исповест Тање Бошковић и Радета Марјановића чија интерпретација доноси узбуђење и емотивност јединствену на овим просторима.
Објављено: 06.11.2019. - 16:35:12
Прикажи страну:   <<        >>  

Књига месеца - октобар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018