Рад библиотека у ванредним околностима
Рад библиотека у ванредним околностима тема је стручног скупа који, у Малој Ремети од 16. до 17. априла 2021, организују Читалиште: научни часопис за теорију и праксу библиотекарства, Градска библиотека Панчево и Српска читаоница у Иригу. Ово је и питање коме ће бити посвећена посебна пажња у новембарском броју Читалишта.

Излагања учесника тицаће се како актуелне ситуације и активности библиотека у прошлој години, тако и раду библиотека у ванредним околностима у скоријој и даљој прошлости. Уводну реч ће дати проф. др Гордана Стокић Симончић, главни уредник часописа.

У пратећем програму предвиђен је сусрет са неким од „Калимахових настављача“, истакнутих писаца из редова библиотекара и посета библиотекама оближњих манастира.

Организациони и програмски одбор чине: библиотекари-саветници Весна Петровић и Горан Траиловић и Вера Новковић, директор Српске читаонице у Иригу. Програм скупа ће бити објављен почетком априла.


Објављено: 02.04.2021. - 09:35:13
Нови роман књижевнице Милунке Поповић
Нови роман завичајне књижевнице Милунке Поповић у издању библиотеке „Милован Глишић“из Љубовије

Након аутобиографског романа, првенца „Живот је река“ књижевница Милунка Поповић, објавила је нови роман,ТАЈНА СТАРОГ ХРАСТА“.Друга књига, роман Тајна старог храста,“ настао је у данима размишљања о неким људима и њиховим судбинама у времену које је далеко иза нас. Књига се може наћи у слободној продаји као и у библиотеци.


Објављено: 17.03.2021. - 19:20:52
Прикажи страну:   <<        >>  

Књига месеца - април

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2021.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018