Концертом "Да се не заборави" завршене 8. Духовне свечаности
У петак су завршене 8. „Духовне свечаности Азбуковице“. Последњег дана програма одржан је концерт "Да се не заборави" у знак сећања на професора музике Мирослава Петровића. Концерт су приредили његови бивши ученици, а бројна публика у сали биоскопа уживала је у композицијама које је волео професор Миро.

Присутнима се обратио и председник Општине Љубовија Милан Јовановић и подсетио на лично познанство са професором Петровићем изневши неколико анегдота из његовог живота.

Манифестација "Духовне свечаности Азбуковице" одржава се са циљем промоције, неговања и афирмисања наше националне културе, вредности и историје православне вере.
Организатор манифестације је Библиотека "Милован Глишић" Љубовија, а покровитељ Општина Љубовија.Објављено: 23.09.2023. - 20:10:14
Одржана трибина "Кнез Михаило Обреновић – владар, реформатор"
У оквиру програма манифестације „Духовне свечаности Азбуковице“ у четвртак је у холу биоскопа одржана трибина „Кнез Михаило Обреновић – владар, реформатор“. Гост трибине био је проф. др Данко Леовац са Филозофског факултета из Београда.

Најелоквентнији владар тадашње Европе и најобразованији српски кнез 19. века, Михаило Обреновић био је кнез Србије у два наврата – први пут од 1839. до 1842. када је збачен са власти и други пут од 1860. до 1868. године када је убијен у атентату на Кошутњаку.

О чувеном кнезу, говорио је врстан познавалац српске историје 19. века проф. др Данко Леовац, историчар Одељења за историју Филозофског факултета у Београду. Бави се историјом Србије од 16. до 20. века, аутор је бројних стручних радова, књиге „Србија и Русија за време друге владавине Кнеза Михаила 1860-1868“, научне монографије о Кнезу Михаилу и бројних уџбеника историје. Члан је више струковних и научних група и удружења (Нови Зеланд, Канада, САД, Турска).Објављено: 23.09.2023. - 20:05:53

Књига месеца - октобар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2023.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018