Премијера представе „Смрт човека на Балкану“
Љубовијска публика имала је прилику да ужива у представи „Смрт човека на Балкану“ у извођењу Аматерског позоришта „Александар Јоковић“. Сценариста представе Мирослав Момчиловић био је присутан на премијери. Подсећања ради, Момчиловић је 2012. године у својој режији и по свом сценарију снимио филм „Смрт човека на Балкану“, а због лаке адаптације филм је претворен у позоришну представу.
Овај комад представља трагикомичан колаж малограђанштине, похлепе и лажи пред којом су људи поклекли, чак и услед трагедије и тешких тренутака у којима су се нашли. Прича је о самоубиству једног станара зграде, који се убио пред веб камером и реакцији његових комшија пре и за време полицијског увиђаја.
Представу је режирао Мирослав Младеновић, а сјајним извођењем глумице и глумци АП „Александар Јоковић“ побрали су овације публике и цвеће на позорници. Посебно изненађење вечери својој супрузи приредио је Александар Реновчевић, који у представи игра полицајца. Александар је, после наклона публици, позвао супругу на бину где јој је уручио поклон и честитао годишњицу брака.
Публици се обратила глумица Маријана Петаковић и том приликом представила је нове младе чланове позоришта али и старе, а свима добро позната лица. Уз захвалност на огромном аплаузу, Маријана је обећала репризу представе у наредном периоду.

Објављено: 07.06.2021. - 09:32:40

Књига месеца - јун

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2021.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018