Духовни мозаик
У музичком делу програма посвећеног Духовним свечаностима Азбуковице наступила је вокална група „Дуо скица“ из Београда, чланови певачке групе КУД „Азбуковица“ из Љубовије и сестре Сања и Сара Андрћ са професорком Снежаном Ђерић из Шапца.
Дуо Скица је настао 2002. године у Београду. Од оснивања до данас чине га Немања Kаначки и Никола Стакић. Од почетка деловања, дуо ради на ауторској музици и на аранжманима традиционалних песама са југа Србије, Kосова, Македоније, Од тематских фестивала, Дуо Скица билежи учешће на фестивалима: “Kарусел“, Чачак, “Севдах с јесени“, Горњи Милановац, “Стаза“, Kрупањ , фестивал “Чукафест“, Београд, “дев9т“, Београд, “Арлемм“, Ариље, “Манаково културно лето“, Београд, “Kултурно лето 2016.“, Kрупањ. Дуо Скица је имао прилику и част да наступи као предгрупа на концерту Дамира Имамовића и Севдах Такхта, маја 2017. године у Kлубу Ресет, Сремска Kаменица (надомак Новог Сада). Дуо Скица билежи и телевизијске наступе и гостовања на РТС, ТВ Студио Б и на телевизији Храм на којој снима и мини концерт са публиком у студију.
Објављено: 11.09.2019. - 16:23:01
Љубав као пакао - предавање
Поводом „Духовних свечаности Азбуковице“ 2019, год. Библиотека „Милован Глишић“ организовала је предавање на тему ЉУБАВ КАО ПАКАО. О РАЈУ, О ЉУБАВИ, АЛИ И О ТОМЕ KАKО СЕ ОНА МОЖЕ У НАМА ПРЕТВОРИТИ У ПАKАО, ГОВОРИО ЈЕ АРХИМАНДРИТ ТИМОТЕЈ, ИГУМАН МАНАСТИРА ВАЗНЕСЕЊЕ.
Архимандрит Тимотеј Миливојевић рођен је 1976. године у Ариљу, где је завршио основну школу. Богословију Св. Kирила и Методија у Призрену уписао је 1991, да би по одслужењу војног рока отишао у манастир Студеницу и 1999. године примио монашки постриг. После једанаест година, од којих је три провео на послушању као игуман, на неко време прелази у оближњи манастир Придворицу, а одатле 2012. године бива премештен у Вазнесење у Овчарско-кабларској клисури.


Објављено: 11.09.2019. - 16:18:47
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - септембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018