Монографија поводом 200. година азбуковачке цркве
Неуморни истраживач и хроничар Азбуковице Милан Младеновић-Топлак поводом 200. година цркве у Цапарићу објавио је још једну монографију посвећену овој али и осталим азбуковачким богомољама.Као и претходне књиге г. Младеновића и ова монографија је у издању библиотеке „Милован Глишић“ из Љубовије.
„Већ после првих десетак страница текста о два века цркве у Цапарићу Издавачком одбору је било јасно да ће ова књига имати далеко већи значај него што смо првобитно очекивали, да ће она историјски и духовно продрети много дубље у српску историју, чак до 12-13 века и великих немањићких градитеља. Тек са овом књигом показаће се да Азбуковица није била неко забачено подручје Србије које просечан Србин не може ни да одреди на географској карти, већ да је овај крај од давнина био не само привредни центар рударства, него и центар духовности у подручју средње Дрине између великих задужбина краља Драгутина-манастира Раче и Троноше са десне,и Саса и Ловнице код Зворника са леве обале Дрине“ /из рецензије/
Своју прву промоцију монографија је имала , 28 августа, на Велику Госпојину, у порти цапарићке цркве, а поводом Духовних свечаности Азбуковице промоција је одржанана 13. Септембра у Парохијском Дому у Љубовији. О монографији су говорили поред аутора и Милојко Ивановић и свештеник Петар Цвејић. У музичком делу учествовале су сестре Крстић Соња и Сара из шабачког црквеног хора.

Објављено: 14.09.2018. - 22:11:02

Књига месеца - мај

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018