Културна дипломатија
INELI Balkans – БИБЛИОТЕЧКА МРЕЖА КАО ПРИМЕР КУТУРНЕ ДИПЛОМАТИЈЕ
У оквиру програма сталног стручног усавршавања у библиотечко-информационој делатности, у петак, 18. мајa 2018. одржан је у Библиотеци шабачкој стручни акредитовани семинар за библиотекаре јавних библиотека Мачванског округа.
О библиотечкој мрежи као примеру кутурне дипломатије говориле су Даниела Скоковић из Народне библиотеке у Пожеги и Беба Станковић из Народне библиотеке Србије.
Део свог међународног искуства преточиле су у своје излгање, те су присутним говориле о иновацијама у библиотекарству кроз регионално и међународно умрежавање, као и о иновативним сервисима у библиотекама, on line едукацији и реалиазацији пројеката кроз разноврсна партнерства.
Библиотекари су такође могли да се упознају са примерима добре праксе и могућношћу повезивања са колегама из региона, са начином развијања својих знања из области лидерства, нових технологија и пројектног менаџмента, тако да новим идејама и прављењем регионалне мреже, заједничким снагама раде на устројавању библиотека као социјално-друштвених установа.
Све ове наведене активности усмерене су ка јачању позиција библиотека као сигурног места за све, места где се поред књига, окупљају и сами грађани.

Објављено: 19.05.2018. - 08:03:58

Књига месеца - децембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2018.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018