Весна Алексић са основцима
Поводом обележавања Међународног дана дечије књижевности који се сваке године обележава другог априла , у част рођења Ханса Кристијана Андерсена, Библиотека „Милован Глишић „ из Љубовије организовала је данас књижевно дружење ученика нижих разреда ОШ „Петар Враголић“ са српском књижевницом Весном Алексић.

Ауторка је једна од најпопуларнијих дечијих писаца, чију читаност потврђују и бројне награде, међу којима су награда Змајевих дечијих игара, Политикиног забавника, награда Раде Обреновић, као и награда Радио Београда за драму "Моја прва виолина".
–” Разговарала сам са децом , мада они и не читају баш пуно, а и ми мало чинимо да их привучемо ка читању књига. Једноставно као друштво нисмо довољно систематични. Деца не знају да се понашају на књижевним сусретима. То не замерам деци, већ онима који раде са децом. Нажалост завладао је неки тренд међу децом да и они који читају чине то кришом, као да је то срамота. На свој неки начин ја се борим против тога.и видим да су заинтересовани, али нажалост у нашој држави не постоји систематско развијање односа према књизи –Оставите мобилне телефоне и рачунаре и окрените се књизи и читању “поручила је Весна љубовиским основцима са данашњег дружења.
Објављено: 06.04.2017. - 16:57:31

Књига месеца - фебруар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2017.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018