Књига месеца - јун 2023. године

О.К., пресвући ћу се /Срђан Марјановић/


О.К., пресвући ћу се - Срђан Марјановић

Маја и Ђорђе живе сасвим различите свакодневице: осим живота у Београду, не деле готово ништа. Она је управо пошла најтрновитијим путем преживљавања у главном граду и брзо се укопава у дубоку јаму дроге и проституције. Ђорђе, с друге стране, живи разапет између својих порива и спутаности средовечности, у коју је дубоко загазио. Пре него што ће се упознати, догодиће се мистериозно убиство, и свако од њих мораће да испуни један делић своје судбине.

Док будете гутали странице ове књиге, много пута ћете помислити: „Па ово је било, ово смо ми, наша судбина.” Баш кад вам се учини да је неко од јунака изашао на чистину, да ће му живот бити лакши, Срђан ће вас необично зналачки разуверити и бацити у грозничаву потрагу за разрешењем, катарзом, некаквим знаком да се на ову нашу сцену завеса још није спустила.

Својим другим романом, „О. K., пресвући ћу се“, наш чувени кантаутор Срђан Марјановић задире дубоко у талог, у онај гори део наше стварности. Овај жестоки и бескомпромисни трилер води читаоца на живописне сплавове Новог Београда, у задимљене кутке београдских кафана и у мучну јаву нашег доба.<< Повратак на претходну страницу

Књига месеца - мај

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2024.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018