Књига месеца - март 2023. године

Тамо где ракови певају /Делија Овенс/


Тамо где ракови певају - Делија Овенс

Болно дирљива прича о одрастању, ода лепоти и моћи природе. Величанствен роман о нејасним и превртљивим границама између истине и лажи, добра и зла.

Босонога девојчица неукротивог духа, Каја Кларк живи потпуно сама у колиби у мочвари, недалеко од мирног градића на обали Северне Каролине. Док крстари својим чамцем кроз лагуне и шаш, ослушкује дрвеће и животиње, и иако усамљена, довољна је сама себи. Мочвара и њена створења за Кају нису никаква непознаница: хране је и штите, подучавају је свему што треба да зна и праве јој друштво у игри. Када израсте у девојку, њена дивља, неухватљива лепота привући ће пажњу двојице младића, а пред њом ће се наћи изазов новог, узбудљивог света љубави.

Једног октобарског дана, полиција ће пронаћи беживотно тело Чејса Ендруза усред мочваре, а локално становништво ће истог тренутка посумњати на тајанствену девојчицу. Гласине убрзо постају оптужбе, а сумње непорецива истина. Плима се ваљала ка обали и један талас му је запљуснуо стопала и однео шкољку заједно са стотинама других назад у море. Под плаштом ноћи застао је испод крошања, посматрајући на стотине свитаца који су заводљиво треперили летећи у дубоку мрачну мочвару. Тамо где ракови певају.<< Повратак на претходну страницу

Књига месеца - октобар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2023.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018