Књига месеца - јануар 2023. године

Доживљаји Тома Сојера /Марк Твен/


Доживљаји Тома Сојера - Марк Твен

Кажем ја – рече тетка Пола – није био рђаво дете, него, да се тако изразим, несташно. Окачењак, луцпрда, ето, тако бих могла рећи, ждребенце једно. Ако је шта ждребе криво, онда је и он!

У овом узбудљивом роману, пуном комичних епизода, Марк Твен нам доноси причу о одрастању дечака Тома на обали реке Мисисипи средином 19. века. Том је у сталној потрази за авантурама и несташлуцима са својим најбољим друговима, иако се због тога често нађе у невољи. Али како време пролази, Том постаје спреман за храбра и племенита дела да би заштитио девојчицу у коју је заљубљен или спречио да невина особа настрада.

Сликајући портрет једног дечака, Твен слика и портрет детињства као срећног и безбрижног доба у животу сваког од нас, пуног необичних и непромишљених подухвата. Можда су управо због тога и данас, након више од једног века од објављивања, Доживљаји Тома Сојера један од најпопуларнијих и највољенијих романа за децу.

„Ова књига нам приказује радост детињства, и још важније – открива да у сваком од нас постоји један мали Том Сојер.“ The New Times<< Повратак на претходну страницу

Књига месеца - октобар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2023.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018