Књига месеца - мај 2020. године

Осиње гнездо /Влада Арсић/


Осиње гнездо - Влада Арсић

Да ли су мошти Светог Саве заиста спаљене на Врачару?

Мит о ломачи на Врачару траје већ четири века, култ светитеља још и дуже. Радови на изградњи Hрама Светог Саве увелико се приводе крају. И шта сад?! Замисли да се појави нешто што би све то обесмислило. И шта би на то рекла обична паства?! Вековима нам причате једно, а сад нешто посве друго. Шта је истина? И чега још све има лажног у вашим проповедима? Било би незгодно, зар не?

Археолог Јован Глигоријевић је погинуо у саобраћајној несрећи. Пошто је био на трагу нечег епохалног, његов брат Горан и бивша девојка Весна мисле да је у питању убиство. Потрага за истином водиће их до запрепашћујућих открића и опасних сусрета, а довешће их и до актера мање познатог тока историје... Да ли се може тврдити да ниједан патријарх СПЦ у прошлом веку није умро природном смрћу? Зашто вековима постоје кантуловци, тајно братство унутар СПЦ?

Изузетном ерудицијом и широким потезима, уз вешту нарацију и мноштво ликова, Влада Арсић ствара јединствени трилер, чија срж преиспитује мит о моштима Светог Саве и поставља многа питања у вези са нашом судбином.<< Повратак на претходну страницу

Књига месеца - август

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2020.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018