Књига месеца - мај 2019. године

Давно заборављена песма /Кетрин Веб/


Давно заборављена песма - Кетрин Веб

Енглеска 1937. године. У селу Блекнол на дорсетској обали, четрнаестогодишња Мици Хачер одраста у дивљој и усамљеничкој атмосфери. Како је суседи избегавају, долазак чувеног сликара Чарлса Обрија, његове љубавнице и њихових ћерки доноси дах свежине. Наредна три лета, као Чарлсова муза, Мици развија дубоку и трајну везу с Обријевима.

Мици постепено почиње да сагледава будућност за какву није веровала да је могућа док се у њој разбуктава моћна љубав. Љубав која ће се развијати као што се и она развија: од невиности до опсесије; од дечје занесености до нечег много сложенијег.

Тек после скоро седамдесет пет година последице те моћне жеље у потпуности ће се разоткрити кад један младић у уметничкој галерији буде угледао на брзину нацтан портрет и зачудо се над његовом снагом. Питања која ће себи поставити одвешће га до Блекнола и привући истини о оним грозничавим летима тридесетих година прошлог века.

Из дивљина обале Дорсета до омамљујуће врелине мароканског лета, Давно заборављена песма истражује кихотовску природу сећања – и опасности опсесивне љубави.<< Повратак на претходну страницу

Књига месеца - мај

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2020.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018