Књига месеца - април 2018. године

Кофер из Берлина /Јелена Бачић Алимпић/


Кофер из Берлина - Јелена Бачић Алимпић

Била је потребна храброст да се остане. Још већа – да се оде. Она је знала шта мора да учини.

Шта се највише од свега памти? Страх? Бол? Глад? Љубав?

Берлин 1992. Вера Милер, успешан адвокат, позната је по решавању и најзамршенијих случајева нестанка људи пре и након пада Берлинског зида. Ипак, она никако не успева да уђе у траг својим биолошким родитељима. Њен живот је организован, постојан и миран све док у адвокатску канцеларију не уђе Ханс Бауер, старац на измаку живота. Све што тражи од Вере јесте да му помогне да пронађе своју давно изгубљену љубав, да оде у Санкт Петербург и понесе кофер из Берлина.

Лењинград 1942. Валентина Васиљевна Нечајева дели тешку судбину са хиљадама својих суграђана током опсаде Лењинграда. Након даноноћних патњи и ужаса, она среће свог друга из детињства који је подсећа на безбрижне дане у Пушкину, сада окупираном месту надомак Лењинграда. Опијена причом о срећној прошлости, Валентина жели само једно: да поново види Пушкин. Тамо ће упознати Ернеста Гебауера, своју праву али забрањену љубав.

Јелена Бачић Алимпић, ауторка бестселера „Казна за грех“ и „Нигде нема те“, снагом свог приповедачког талента вешто преплиће приче о две жене, два града и једном злочину. Написан с истанчаном пажњом за историјске појединости и пун емотивног набоја, „Кофер из Берлина“ је дирљив и интригантан роман који ће вам вратити веру у бескрајну моћ љубави.<< Повратак на претходну страницу

Књига месеца - март

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Уплата чланарине

Цене чланарине

Календар вести у 2019.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2018