Вече Бобић Мојсиловић
У среду,17-ог маја 2017. године, у просторијама библиотеке „Милован Глишић“ у Љубовији, одржано је књижевно вече истакнуте списатељице, новинарке сликарке и колумнисткиње, Мирјане Бобић Мојсиловић. У препуној скупштинској сали Мирјана Бобић Мојсиловић представила је своје најновије књиге „Твој анђео чувар“ и бестселер деценије „Дневник српске домаћице“
Публика је са уживањем слушала ауторку која је врло надахнуто говорила о књигама ,читању и писању о рецептима за срећан живот, о машти и поезији, о новцу, глади и потрази за срећом а потом је казивала своју поезију која је изазвала велико одушевљење публике.На питање како да у овим тешким временима када се брзо живи, када је новац господар света а инстант култура главна забава ,човек нађе рецепт за срећан живот Бобић Мојсиловић је одговорила “

„Ја сам вам живи доказ да постоје неки мали обичаји и начини. Ја иначе на мојим књижевним вечерима најмање говорим о мојим књигама, а највише говорим о значају књига, управо у контексту спасавања властитог живота. Мислим да су књиге сигурно најлепши, најделотворнији, најбољи и најјефтинији начин да поправимо властите животе без обзира да ли их читамо или пишемо. Наравно, постоје и друге мале ствари, а досада је „ђавоља баштица“. То је поента, јер ако не радимо ништа и ако не нађемо ништа што нас занима у животу, онда ће цео живот изгубити смисао.Тада ћемо запасти у депресију и онда нико не може спасити ни нас ни наш живот“.Књижевно вече било је изузетно успешно о чему сведоче и задовољна лица посетилаца.


Објављено: 19.05.2017. - 00:19:00
Промоција књиге "Пад ноћног сокола"
У сали Скупштине општине Љубовија 15 маја одржана је промоција књиге пуковника Славише Голубовића „Пад ноћног сокола“. Kњига је писана на основу сведочења и изјава учесника у догађајима из времена НАТО агресије и бомбардовања СРЈ 1999. године.

О књизи је говорио аутор Славиша Голубовић а право изненађење за све посетиоце било је присуство потпуковника у пензији Сенада Муминовића, официра за вођење ракета који притиснуо дугме за лансирање ракете која је оборила невидљиви амерички бомбардер Ф-117А 27. марта 1999. године.

У свом излагању пуковник Славиша Голубовић је детаљно описао како је оборен невидљиви авион-понос америчке авијације и ко је све заслужан за његово обарање а говорио је и о другим успесима Трећег ракетног дивизиона.

250 бригада ПВО у чијем саставу се налази Трећи ракетни дивизион који је током НАТО бомбардовања СРЈ постигао највеће успехе, одликована је Орденом народног хероја и аутор књиге пуковник Славиша Голубовић је на синоћној промоцији књиге рекао да је поносан на Трећи ракетни дивизион и да су за њега сви они хероји који су постигли историјски успех захваљујући тимском раду.

После излагања пуковника Голубовића и потпуковника Сенада Муминовића које је изазвало велику пажњу присутних у сали СО Љубовија, гости су одговарали на занимљива питања посетилаца.
Објављено: 17.05.2017. - 19:14:00
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - април

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Цене чланарине

Календар вести у 2017.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2014