Нове књиге из откупа Министарства културе
Фонд Библиотеке „Милован Глишић“ из Љубовије обогаћен је са скоро 500 књига које је Министраство културе и информисања РС откупило за српске библиотеке из издавачке понуде за 2017. годину.

Љубовијска библиотека имала је на располагању суму од 183.066.00 динара за одабир књига и публикција.

Министарство културе и информисања) извршило је откуп одабраних наслова, публикација објављених у 2016. години на српском језику и језицима националних мањина у Републици Србији, у штампаној и/или електронској форми (ЦД/ДВД издања), за мрежу јавних библиотека на територији Републике Србије.

Откупљиване су публикације од значаја за културу и уметност из следећих категорија:

1. домаћа књижевност;
2. преводна књижевност;
3. књижевност за децу;
4. уметнички стрип;
5. уметност (публикације које представљају националну културну баштину и савремену културу и уметност; публикације које представљају позната дела светске културне баштине);
6. хуманистичке и друштвене науке (научна и научно-популарна издања, лексикографска и референтна литература).

Kњиге из откупа Министарства културе и информисања РС још пристижу. Дневно се обрађују у електронском каталогу и од почетка јула месеца већ су доступни корисницима библиотеке.

Откуп књига је значајна подршка издавачима али је пре свега намењен библиотекама и унапређењу култури читања и увећању књижног фонда.














Објављено: 21.07.2017. - 11:37:19
Ноћ књиге
Шеснаеста регионална манифестација“ Ноћ књиге“ у организацији издавачке куће Лагуна и књижарског ланца Делфи и под покровитељством Еуробанк Србија одржана је у петак, 16. јуна 2017. године од 17 до 24 часа.

Манифестација која промовише читање и књигу, прва по величини после Београдског сајма књига, осим у Делфи књижарама и Лагуниним клубовима читалаца у Србији организована је и у Лагуниним клубовима читалаца у Босни и Херцеговини и Црној Гори, као и у бројним библиотекама широм Србије.

И библиотека *Милован Глишић* из Љубовије прикључила се овој акцији а тога дана одржан је едукативни програм за најмлађе читаоце дечијег вртића* Полетарац* и изложба најновијих Лагуниних издања.Поводом акције „Ноћ књиге“ бесплатне чланске карте библиотеке добило је и десет најбољих давалаца крви љубовијског“ Црвеног крста“
















Објављено: 19.06.2017. - 13:08:39
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - јун

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Цене чланарине

Календар вести у 2017.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2014